Szerves építészet 1.

Makovecz Imre a 20. század második felének legmeghatározóbb magyar építésze volt. A Szerves építészet 1. című tantárgy az ő munkásságába, örökérvényű gondolataiba nyújt betekintést. Az ő mélyen szociális, a környezetet már negyven évvel ezelőtt egységes, egyetemes entitásként kezelő építészetébe, amely a kommunista diktatúra ellenében is nagy népszerűségre és nemzetközi elismertségre tudott szert tenni.

Makovecz Imre népi építészeten és a századforduló szellemi áramlatain alapuló építészete számtalan érdekességet rejt, amik a mai hallgatók számára éppen annyira aktuálisak, mint voltak az 1980-as évek egyetemistái számára, akik a Visegrádi tábor résztvevőiként csatlakoztak a mesterhez és lettek mára a hazai építészeti közélet meghatározó szereplői.

A Szerves építészet 1. című tantárgy tematikája a hallgatók elvárásaihoz illeszkedik, az általános ismeretátadás mellett lehetőség van a párbeszédre, konkrét alkotások elemzésére, az építészethez lazábban kapcsolódó témák tárgyalására, vagy akár kisebb kreatív feladatok megoldására is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése